30 01/15
01:36

Приготування зефіру


Приготування зефіру

Не знали як приготувати зефір? Тепер готуйте для рідних із Stud times! 

1
Подякували: Krysten_M
0
1017

Зефір яблучно-лимонний

Інгредієнти: 5-6 яблук, 1,5 склянки цукру, 6 яєчних білків, 1 ч. ложка лимонного соку, 2 ч. ложки желатину, ягоди з варення або подрібнені горіхи для прикраси. 

Приготування: Вимиті яблука очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити серцевину. Підготовлені фрукти викласти на деко, підлити трохи води, щоб яблука не підгоріли, спекти в духовці й протерти крізь сито.

У отримане пюре додати цукор і, безперервно помішуючи, варити доти, поки суміш не загусне. Яєчні білки охолодити, збити в міцну піну і з'єднати з яблучним пюре. Потім обережно ввести лимонний сік і розчинений у невеликій кількості води желатин, знову перемішати, розкласти у форми і поставити в холодильник на кілька годин.

Коли зефір застигне, викласти його з формочок на тарель і прикрасити ягодами з варення чи шматочками горіхів.

 

Зефір вершково-ягідний

Інгредієнти: 3 склянки густих вершків, 1 склянка цукру, 1,5 склянки ягід суниці або полуниці або 3 / 4 склянки варення, 3-4 краплі лимонної олії, цедра з 1/2 лимона або апельсина, бісквіти для гарніру.

Приготування:

Вершки за допомогою міксера збити на холоді в густу піну. Після цього додати цукор, лимонну олію , дрібно натерту цедру, свіжі ягоди або ягоди з варення (без соку) і обережно перемішати.

Потім отриману масу викласти в глибоку фігурну форму, розрівняти мокрою ложкою поверхню, накрити кришкою, поставити в холодильник і заморожувати 2-3 години.

Потім форму занурити на 1-2 секунди у теплу воду, щоб вироби легко виймалися, викласти зефір на тарілку і подавати, прикрасивши цілими ягодами і шматочками бісквітів.

 

 

Зефір вершково-яблучний

Інгредієнти:

3-4 великих яблук, 1,5 склянки густих вершків, 1/2 склянки цукру, 1 яєчний білок, 1/2 ч. ложки кориці, тістечка безе для прикраси.

Приготування:

Яблука вимити, викласти на деко, підлити трохи води, поставити у нагріту духовку і спекти до м'якості, після чого вийняти, злегка остудити, видалити серцевину, а м'якоть перетерти крізь сито. Потім додати цукор, яєчний білок, корицю, поставити на лід або в посуд з холодною водою і збивати з допомогою міксера до тих пір, поки маса не загусне і не побіліє. Після цього додати збиті в густу піну вершки, ретельно перемішати, викласти гіркою на тарель, згладити мокрою ложкою поверхню, прикрасити маленькими тістечками безе і подавати до столу.

Можна також заморозити зефір і подати, як сказано у попередньому рецепті.

Зефір вершково-горіховий

Інгредієнти: 3 склянки густих вершків, 1 склянка цукру, 1 паличка ванілі, 2-3 ст. ложки очищеного мигдалю.

Приготування: Вершки викласти в миску, поставити її в посуд з льодом або холодною водою і збити з допомогою міксера в густу піну. Потім поступово, не припиняючи збивання, додати цукор, змішаний з розітертою у порошок ваніллю, і подрібнений мигдаль.

Отриману масу викласти у невеликі формочки, згладити поверхню змоченою у воді ложкою і поставити в холодильник на 2-3 години, щоб зефір застиг.

Після цього формочки з готовим зефіром вмочити в теплу воду, перекинути їх на блюдо, зефір красиво розкласти і подати до чаю.

Зефір з яблучного пюре

Інгредієнти:

6 яблук, 1 склянка цукру, 2 склянки густих вершків, 1 яєчний білок, 1 ч. ложка лимонного соку, 1 / 3 пакетика ваніліну.

Приготування:

Стиглі яблука підготувати, спекти і протерти через сито. Потім, розмішуючи, поступово всипати цукор, ввести сирий яєчний білок і вимішувати до отримання однорідної маси. Посуд з пюре помістити у форму з колотим льодом або холодною водою і збивати міксером доти, поки не вийде густа суміш білого кольору.

Окремо збити вершки, щоб вийшла міцна піна, з'єднати їх з яблучним пюре і обережно перемішати.

Готовий зефір розкласти в невеликі фігурні формочки, поставити в холодильник і дати застигнути.


Коментарі:


907
0
1214
0
1176
0