24 01/15
19:54

М'ясо по-французьки з куркою


М'ясо по-французьки з куркою

Кожна господиня має свої секрети приготування цієї страви. Та я хочу поділитись своїм кулінарним рецептом цього блюда, яке можна приготувати на будь-яке торжество. 

2
Подякували: SabinaO, Олена Матвійчук
0
818

Дуже багато хто вважає, що "Мясо по-французьки" родом із Франції, але це зовсім не так. Вперше, це блюдо з'явилося ще в Росії, і нині користується великою популярністю не тільки в росіян, а й в інших народах. 

Насправді, традиційно ця страва готується із свинини, але краще все ж таки замінити на куряче філе, адже тоді страва готується легше, бистріше та виходить не такою жирною та малокалорійною.

Інгрідієнти:
куряче філе - 1 шт
помідори - 2шт
картопля - 4 шт
рослинна олія за смаком
твердий сир - 100 г
сіль та мелений перець за смаком
зелень

Спосіб приготування:
1. Картоплю вимити, почистити та нарізати невеликими шматочками. У сковороді розігріти олію, та посмажити до золотистої скоринки.
2.Помити куряче філе та обсушити його. Нарізати м'ясо скибочками. Так само як і картоплю, обсмажити в олії, поки не зявиться золотиста скориночка.
3.Помідори вимити, і на декілька секунд опустити в киплячу воду, тоді з помідорів легше знімається шкірка. Зняти шкірку і нарізати помідори кружечками.
4.Форму для випікання вистилаємо фольгою, і викладаємо підсмажену картоплю. На картоплю викласти кружечки помідорів, а на помідори покласти шматочки м'яса. Натертим сиром обсипати м'ясо. Відправляємо наше блюдо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Чекає появи золотистої скоринки, після прикрашаємо зеленню. 
Страва готова! Смачного!  

Коментарі:


907
0
1214
0
1176
0