19 01/15
18:30

Гомбовці з повидлом

0
Подякували: Ще ніхто не дякував
0
4642

<- ->
◀  

Полюбляєте балувати себе солоденьким? Тоді вам просто необхідно навчитись готувати гомбовці, адже такий десерт, ви ще не куштували!

Інгредієнти:

для тіста:

0,5 води;

1 кг борошна;

20 г дріжджів;

1 ст. л. Солі;

3 ст. л. Цукру;

50 г вершкового масла;

2 яйця.

Начинка: повидло сливове.

Для посипання: вершкове масло, мелені горіхи( або какао й цукрова пудра).


Спосіб приготування:

  1. В теплу воду поміщаємо дріжджі та вершкове масло, додаємо сіль та цукор, і залишаємо на 8-10 хвилин, щоб забродили.
  2. У борошно додаємо яйця та воду з дріжджами , замішуємо тісто. Накриваємо рушником, та поміщаємо в тепле місце на 1 годину.
  3. Коли тісто викисне, розкачуємо його товщиною 1,5 см. Чашкою вирізаємо кола та наповнюємо їх начинкою.  Зліплюємо та формуємо кульки.
  4. Готові кульки кладемо в пароварку на 15-20 хв.
  5. Все! Гомбовці з повидлом готові! Викладаємо на тарілку та поливаємо вершковим маслом, посипаємо горіхами.        

Гомбовці на пару, користуються великою популярністю на Закарпатті та в Угорщині. Зазвичай, цей смачний десерт подають до чаю, адже він має незрівнянний  солодкий смак.

Порада: гомбовці з повидлом можна зберігати в морозильній камері, а потім розігрівати та подавати до столу!

                                                                                                                                             Смакуйте на здоров'я!

                                                                                                                                 


Коментарі:


907
0
1214
0
1176
0